Organizujete firemný večierok?
Príprava firemného večierka je úloha, ktorá vyžaduje schopnosť zariadiť všetko do posledného detailu. O to viac, ako sú naň pozvaní aj obchodní partneri. Aby sa vaša spoločnosť prezentovala v tom najlepšom svetle, využite pri jeho príprave nasledovné tipy.
Dátum a miesto sú dôležité
Ako prvé bude potrebné nájsť vhodný dátum. Dôležité je, aby ste zvolili taký, ktorý bude vyhovovať vedeniu vašej spoločnosti. Poproste ich preto o prístup k ich kalendáru alebo o to, aby vám sami navrhli vhodné dátumy. Na vás bude potom porovnať rôzne možnosti a vybrať minimálne dva až tri dni, ktoré im budú vyhovovať. Nezabudnite pritom zohľadniť plánované dovolenky a pracovné cesty zamestnancov, ktorí by sa mali oslavy zúčastniť.
Využite elektronickú komunikáciu
Pokiaľ pracujete v spoločnosti, ktorá má viac zamestnancov, výhodou je možnosť elektronickej komunikácie. Môžete vytvoriť jednoduchý dotazník, ktorý vám pomôže nielen vybrať dátum, ale aj vopred odhadnúť množstvo zúčastnených.
Priestory, ktoré vás budú reprezentovať
Druhým krokom bude výber vhodného miesta konania. K dispozícii máte pritom viacero možností. Využiť môžete vlastné alebo prenajaté priestory, napríklad, v reštaurácii. Voľbou, ktorá osloví každého zúčastneného svojou výnimočnosťou, môže byť zámok alebo iná historická budova. V lete môžete večierok zorganizovať aj v exteriéri. Vopred zvážte tiež dostupnosť hromadnou dopravou a možnosti parkovania. Všetko dôkladne naplánovať a dodať aj potrebné vybavenie, ako sú stoly a iné, vám pomôže eventová agentúra.
Pri rozhodovaní medzi jednotlivými možnosťami miesta konania sa orientujte podľa nasledovných faktorov:
- ročné obdobie,
- počet hostí,
- rozpočet na večierok.
Ako vybrať menu
Na večierok bude potrebné zostaviť menu zložené z viacerých chodov. Na akcii väčšieho významu by sa malo podávať predjedlo, polievka, hlavné jedno a dezert. Na stole by nemali chýbať ani rôzne chuťovky. Pokiaľ sa bude oslava konať v reštaurácii, menu konzultujte s jej vedením, pričom budete mať na výber predovšetkým pokrmy z jedálneho lístka.
V prenajatých priestoroch aj vonku sa o prípravu jedla postarajú cateringové služby. Výhodou je nielen väčšia flexibilita voľby miesta, ale aj množstva jedál slovenskej aj medzinárodnej kuchyne. Catering zahŕňa tiež dovoz a odvoz potrebného gastro vybavenia, postará sa o prestieranie a výzdobu stolov. Samozrejmosťou je ochotná obsluha so skúsenosťami z podobných podujatí.
Program večierka
Organizujete firemný večierok na oslavu výročia založenia spoločnosti, vianočný večierok alebo sa jedná o inú príležitosť? Dôležitou súčasťou, na ktorú by ste nemali zabudnúť, je jeho program. Prispôsobte ho zameraniu večera. Chýbať by nemal príhovor riaditeľa spoločnosti, prípadne iných pozvaných.
Záver, na aký sa nezabúda
Zvlášť pri významných udalostiach je vhodné naplánovať výnimočný záver. Môže ním byť, napríklad ohňostroj. Letný večierok môžete ukončiť rozhovormi pri večernej vatre, kde môže vedenie firmy všetkým poďakovať na účasť. Ak je to vhodné, pre každého hosťa môžete nachystať rozlúčkový darček.
Upratovanie po večierku celkom bez starostí
Pri plánovaní rôznych udalostí sa často zabúda na záver večera, ktorým je pre organizátora upratovanie. Využili ste služby eventovej agentúry? O všetko sa postarajú jej pracovníci. Na vás bude len dohliadnuť na to, či si nikto z hostí na mieste nezabudol osobné veci. Aby ste sa po skončení nemuseli dlho zdržiavať, vopred sa dohodnite, kam sa majú doručiť zvyšky jedál.
fotografia: © bigstockphoto